26 aug

Dag van de vrijmetselarij – uniek inkijkje

Dit jaar is het thema van de Open Monumentendag: ‘Symbolen en Iconen’. Vrijmetselaarssymboliek in logegebouwen sluit daarbij perfect aan.

Aanstaande zaterdag 10 september is de jaarlijkse dag van de vrijmetselarij. Niet veel mensen weten wat achter de meestal gesloten deuren van Logegebouwen gebeurt. Maar zaterdag is daarover meer te horen als diezelfde deuren een dag wijd openstaan.

Sinds kort hebben in Den Haag de Orde van Vrijmetselaren en het Cultureel Maçonniek Centrum (CMC) hun intrek genomen in een monumentaal gebouw aan de Javastraat 2B. Het CMC beheert de verzamelingen van de Orde: een bibliotheek, archieven en een museale collectie. Op de Open Monumentendag kunnen bezoekers de fraaie historische vertrekken van het Ordegebouw bezichtigen en krijgen ze bovendien een exclusieve ‘preview’ van het Vrijmetselarijmuseum en Studiecentrum in wording.

Is uw interesse gewekt? Op zaterdag 10 september van 10.00 uur tot 17.00 uur bent u meer dan welkom in het monumentale gebouw aan de Javastraat 2B te Den Haag.

Voor meer informatie kunt ook terecht op de overkoepelende site van de Haagse Loges: www.vrijmetselarijdenhaag.nl.